Jonna Malmgren brottas om VM-brons och en OS-plats i kväll.
Jonna Malmgren brottas om VM-brons och en OS-plats i kväll. - Foto: Aleksandar Djorovic/TT

Malmgren brottas om VM-brons – och OS-plats

Jonna Malmgren missade det stora målet att få lämna Belgrad med ett VM-guld. Ett brons är dock inom räckhåll. Svenskan vann återkvalet mot ungerskan Stalvira Orshush på fall och brottas i kväll om medalj.


Malmgren fick en plats i återkvalet i och med att belarusiskan Vanesa Kaladzinskaja – som slog svenskan i gårdagens kvartsfinal – tog sig till final mot japanskan Akari Fujinami.

Med 1.36 minuter kvar av mötet med Orshush vann Malmgren på fall och matchen med 4–2.

I bronsmatchen strax före 19 i kväll väntar Antim Panghal. Den lovande indiskan är bara 19 år och har vunnit guld i U20-VM både 2022 och 2023. Hon tog i år silver i asiatiska mästerskapen i 53-kilosklassen.

Tar Malmgren bronset kvalar hon in till OS i Paris nästa sommar.

I den andra bronsmatchen möts mexikanskan Lucia Yepez Guzman och grekiskan Maria Prevolaraki.

Finalen mellan Fujinami och Kaladzinskaja avgörs också i kväll.

I herrarnas grek-romerska stil nådde Zakarias Berg kvartsfinal efter klara 7–2 mot Stanislau Sjafarenka, neutral flagg, i 82-kilosklassen.

Turken Burhan Akbudak, förstaseedad i klassen och regerande världsmästare, var något helt annat att bita i för Berg. Efter 4.15 minuter var matchen över.

Då ledde Akbudak med 9–1 och vann på teknisk överlägsenhet. Tar sig Akbudak till final får Berg i fredagens återkval chansen att nå en match om bronset.

Albin Olofsson föll med 3–9 i sin första match i klassen 72 kg mot moldaviern Alexandrin Gutu.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!