Alexander Isaks Newcastle vann Premier League-mötet mot Sheffield United med 8–0. - Foto: Martin Rickett /AP/TT

Isak målskytt i Newcastles historiska storkross

Det var minst sagt Newcastles kväll i Premier League-mötet med Sheffield United under söndagen. Gästerna vann mot nykomlingen med hela 8–0 – den största bortasegern i Newcastles historia.

Det var Newcastles Sean Longstaff som spräckte målnollan i mötet mot nykomlingen Sheffield United på Bramall Lane.

I den 21:a matchminuten kunde han utan större problem trycka dit 1–0 och därefter hade gästerna lekstuga med ett chanslöst Sheffield United.

Inför den andra halvleken hade man skaffat sig en betryggande 3–0-ledning och i den andra halvleken utökade man den ledningen till hela 7–0. Detta efter att Callum Wilson, Anthony Gordon, Miguel Almiron och Bruno Guimaraes alla fått placera varsin boll i nät.

Alexander Isak, som startade från bänken, skulle även han bli målgörare när han tryckte dit 8–0 i matchens slutminuter.

8–0 blev även slutresultatet, vilket är den största bortasegern i Newcastles historia.

För Newcastles del väntar härnäst Manchester City på onsdag i ligacupen.

Chelsea föll tungt

Massor av dyra nyförvärv. Men fortsatt svaga resultat på planen. Det vill sig inte för Chelsea den här säsongen.

Under söndagen reste Aston Villa till Stamford Bridge – och fick med sig alla tre poäng hem till Birmingham.

Efter en mållös första halvlek fick Chelseas Malo Gusto syna det röda kortet i den 58:e minuten. För Aston Villa var det bara att tacka och ta emot. I den 73:e minuten satte Ollie Watkins 1–0, vilket blev matchens enda mål.

Liverpool och Brighton vann

Aston Villa fortsätter därmed att visa god form samtidigt som Chelseas kräftgång bara fortsätter.

Bättre går det för Brighton den här säsongen. Efter segern på Old Trafford i förra omgången vann de söndagens match mot Bournemouth med 3–1.

Liverpool fortsätter också att gå bra. Hemma mot West Ham vann de med 3–1.