Manchester Citys Erling Haaland hårt uppvaktad av flera Wolverhamptonspelare.
Manchester Citys Erling Haaland hårt uppvaktad av flera Wolverhamptonspelare. - Foto: Nick Potts/AP

Haaland mållös i Citys första förlust

Ett uddlöst Manchester City åkte på lördagen på säsongens första förlust borta mot Wolverhampton. Norske storstjärnan Erling Haaland blev mållös i matchen som slutade 2–1 till Wolves.

Att ett formsvagt Wolverhampton – en seger på de sex inledande omgångarna – skulle bli en munsbit för suveränen Manchester City var nog de flesta överens om. Men serieledaren gick på en oväntad mina.

Olyckan började i den 13 minuten då Rúben Diaz styrde bollen i eget nät. City kvitterade visserligen genom ett vackert frisparksmål signerat Julián Álvarez efter 58 minuter, men bara åtta minuter senare återtog Wolverhampton ledningen genom sydkoreanen Hwang Hee-Chan.

Trots kompakt City-press under återstoden av matchen uteblev de riktigt heta målchanserna och Wolves lyckades hålla undan inför en lyrisk publik hemma på Molineux stadium. Förlusten var Citys första i Premier League.

Den norske storstjärnan Erling Haaland spelade hela matchen men fick lämna planen mållös. Resultatet innebar att Liverpool hade möjlighet att ta över serieledningen vid seger mot Tottenham. Man förlorade dock matchen med 2–1 efter två röda kort. City behåller därmed förstaplatsen.

Även stadsrivalen Manchester United kammade noll. Laget åkte på en 0–1-förlust mot Crystal Palace hemma på Old Trafford efter mål av danske mittbacken Joachim Andersen. Victor Nilsson Lindelöf startade för United och byttes ut i slutminuterna.

Förlusten innebär att United inlett säsongen med fyra förluster på sju matcher, klubbens sämsta säsongsinledning sedan 1989.