Jesper Karlsson åkte på en rejäl smäll i slutet av landskampen mot Moldavien.
Jesper Karlsson åkte på en rejäl smäll i slutet av landskampen mot Moldavien. - Foto: Magnus Lejhall/TT

Karlsson om smällen: "Det är ganska okej"

Två mål, en målgivande hörna och matchens lirare mot Moldavien. Ändå höll Jesper Karlsson på att få kvällen förstörd när han brutalt sparkades ned. Efteråt gav han lugnande besked. Nu känns det bättre. Det är ganska okej, säger han.


Landslaget gjorde 3–1 hemma på Friends arena och det var Karlsson som glänste mest.

Kanske lite väl mycket.

Moldavierna spelade riktigt fult och med bara minuter kvar drabbades Karlsson. Artur Craciuns agerande var att likna vid ett överfall.

— Jag var ganska trött, så kom bollen och så skulle jag rensa i väg den och så sprang han bara rakt över mig. Det blev svart, säger Karlsson.

Smällen tog i både nacken och ena knäet. Yttermittfältaren blev liggande på planen, sågs över av landslagets medicinska team och det dröjde ett tag innan han reste sig.

Då hade Artur Craciun fått rött kort.

Besökte omklädningsrummet

Irritationen över moldaviernas opolerade spel var så stort att Victor Nilsson Lindelöf och Albin Ekdal besökte Moldaviens omklädningsrum för att ta ett snack.

— Jag vet inget om det och jag vet inte heller vad deras tränare sade till dem i halvtid för det kändes som om de var helt galna när de kom ut till andra halvlek, säger Jesper Karlsson.

Karlsson firar ett av sina två mål med lagkamraterna.

Experter, medspelare och – att döma av reaktioner på sociala medier – många fotbollsintresserade anser att Jesper Karlsson har vad som krävs för att spela från start när det verkligen gäller.

Helt klart sätter han mer och mer press på Emil Forsberg i konkurrensen om platsen till vänster på mittfältet.

TT: Det borde väl fungera med både dig och Forsberg på planen?

— Så har jag resonerat också. Jag brukar kolla på Emil när han spelar i klubblaget. Han är väldigt duktig när han kommer in i banan och får operera där.

— Jag är lite mer en kantspelare. Det är inte min uppgift, men jag tycker att Emil kan du sätta var som helst på planen och han kommer att vara bra. Jag är inte lika allround.

"På väg framåt"

Förbundskaptenen Janne Andersson utesluter inget.

— "Jeppe" har spetsen som krävs, han har också utvecklat försvarsspelet. De delarna har han utvecklat. Han är på väg framåt och är en jättebra fotbollsspelare i dag.

— Det finns saker han kan bli bättre på men han är redan en bra fotbollsspelare. Så kan man säga.

Emil Forsberg har inte tränat i veckan och kom heller inte in mot Moldavien. I vilken mån det kan öppna för Jesper Karlsson mot Belgien får de närmaste dagarna avgöra.

— Emil har haft en skadekänning, vi får smaka av det inför måndag. Men det blir också en annan typ av match då. Vi får värdera och kolla av så att alla är hela och friska, säger Andersson.

Karlsson säger att han inte lägger så stor vikt vid om han eller Forsberg spelar mot Belgien eftersom det är Janne Andersson och inte han som tar ut laget.

— Om jag får spela eller inte får vi se. Jag är bara glad över att jag fick spela i dag, komma i gång och väcka kroppen. Det var skönt att se var min status låg. Den var ganska bra, säger han.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!