Argentinas och Inter Miamis stjärna Lionel Messi tillbringade halva matchen på bänken i hemlandets seger mot Paraguay i VM-kvalet med 1–0. - Foto: Gustavo Garello/AP/TT

Venezuela drog jämnt med Brasilien

Brasilien fick bara oavgjort mot Venezuela.

Men Argentina slog Paraguay med 1–0 trots att Lionel Messi bara fanns på planen mindre än halva matchen.

Messi byttes in efter 52 minuter och då hade Argentina redan ledningen sedan minut 3, efter ett mål av Nicolás Otamendi. Messi har haft lite skadekänningar den senaste tiden och har missat en handfull matcher med sitt klubblag Inter Miami.

Messi träffade stolparna två gånger, men närmare ett mål än så kom han inte den här gången.

Argentina leder nu kvalserien med nio poäng.

Tvåan Brasilien, sju poäng, tappade mark genom att bara spela oavgjort, 1–1 mot Venezuela hemma. Brasilien tog ledningen i början av andra halvleken men i den 85:e kvitterade bortalaget genom en cykelspark från Eduardo Bello, ett spektakulärt mål.

I Chile vann hemmalaget med 2–0 mot Peru efter mål av Diego Valdéz och ett självmål.