Häckens Felicia Schröder skickade laget till Champions League. Arkivbild.
Häckens Felicia Schröder skickade laget till Champions League. Arkivbild. - Foto: Adam Ihse/TT

Supertalangens succé – Häcken klart för CL

Häcken är klart för Champions League-gruppspelet. Mycket tack vare 16-åriga Felicia Schröder. Supertalangen låg bakom allt när laget vände och vann med 2–1 borta mot Twente.

Felicia Schröder har under säsongen fått mer och mer ansvar i Häcken.

Inte konstigt med tanke på vad den 16-åriga supertalangen gör på planen.

När Häcken spelade 2–2 mot nederländska Twente i den första playoff-matchen för en vecka sedan gjorde Schröder ett mål. Efteråt sade hon att hon var tvungen att skynda sig hem för att få tillräcklig med sömn eftersom ett prov i samhällskunskap väntade i skolan dagen därpå.

Under onsdagskvällen hamnade Schröder i centrum igen. Häckenspelaren låg bakom allt när Hisingelaget vände och vann i Nederländerna.

I den 60:e minuten spelade Felicia Schröder fram Anna Anvegård som kyligt rullade in kvitteringsmålet. Minuter senare satte hon själv 2–1.

Twente var annars det bättre laget i första och tog välförtjänt ledningen efter 30 minuter genom Leonie Vliek.

Men Häcken redde ut matchen till slut och är vidare till CL-gruppspelet för första gången i klubbens historia. Vilka de får möta där avgörs på fredag då det är dags för lottningen.