Häcken förlorade för tredje matchen i rad i Europa League.
Häcken förlorade för tredje matchen i rad i Europa League. - Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB/TT

Häcken illa ute – föll stort mot Molde: "Vidrigt"

Tre matcher. Tre förluster. Häcken har det tufft i Europa League-gruppspelet. En jättebesvikelse så klart, säger Häckens Samuel Gustafson till Viaplay efter 1–5-förlusten mot Molde.


Efter förlusterna mot Bayer Leverkusen och Qarabag var Häcken i stort behov av poäng i Europa Leagues gruppspel.

Men på bortaplan i Norge kammade Hisingslaget noll.

— Det är mycket känslor nu och det får man ju när man är där ute. Men det är klart, vi har chanser också och gör saker bra i matchen. Men det är helt ointressant när det blir som det blir. De gjorde fem mål och vi gjorde ett, säger Gustafson.

Molde, som också hade två förluster på två matcher, tog ledningen genom Fredrik Gulbrandsen. 31-åringen tog elegant emot ett inlägg och tryckte in ledningsmålet bakom Peter Abrahamsson.

18-åringen slog till igen

Häcken svarade genom den formstarke Momodou Sonko. 18-åringen, som gjorde hattrick mot Norrköping i söndags i allsvenskan, placerade in kvitteringen.

Men Molde tog därefter åter taktpinnen. Först var det den förre Malmöspelaren Magnus Wolff Eikrem som från distans placerade in 2–1. Därefter var det Emil Breivik som utökade ledningen för hemmalaget. I andra halvlek tryckte Wolf Eikrem in ännu ett mål innan Martin Bjørnbak satte 5–1 på tilläggstid.

— Det känns vidrigt att förlora över huvud taget och förlora med de siffrorna. Sen finns det väl nyanser när man lugnar sig från känslospektrat. Men nu är man bara "tilt", säger Samuel Gustafson.

"Ska titta på vad vi ska göra"

En tung förlust för Häcken som dessutom fick se den viktige kuggen Simon Gustafson i den första halvleken halta av skadad.

— Vi har tre matcher kvar och ska titta på vad vi ska göra och göra det bättre än vad vi gjorde det i dag, konstaterar Samuel Gustafson.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!