Sandro Tonali reser med Newcastle till lördagens bortamatch mot Wolverhampton trots att italienaren står inför en tio månaders avstängning. Arkivbild.
Sandro Tonali reser med Newcastle till lördagens bortamatch mot Wolverhampton trots att italienaren står inför en tio månaders avstängning. Arkivbild. - Foto: Spada/AP/TT

Stjärnan kan spela trots avstängningen

Sandro Tonali kan mycket väl spela mot Wolverhampton i helgen, trots den långa avstängningen på grund av olaglig vadslagning. Det säger Newcastles tränare Eddie Howe, som även ger positiva besked kring svenske anfallaren Alexander Isak. Alex har en ljumskskada, men vi tror inte att den är så allvarlig.


Isak klev av Newcastles Champions League-match mot Dortmund tidigare i veckan redan efter 15 minuters spel. Men Isak ska inte vara så illa däran, enligt Eddie Howe, som säger att det rör sig om en ljumskskada.

— Vi tror inte att den är så allvarlig. Det är samma skada som den han ådrog sig i landslaget, säger Newcastles tränare på fredagens presskonferens.

24-åringen missade den senaste EM-kvalsamlingen med Sverige på grund av skadan, men gjorde comeback i Premier League förra helgen, när han byttes in mot Crystal Palace.

Isak är dock inte aktuell för spel i lördagens ligamatch mot Wolverhampton.

Det är däremot mittfältsstjärnan Sandro Tonali, trots att det häromdagen stod klart att italienaren ska stängas av från all fotboll i tio månader efter att ha gjort sig skyldig till olaglig vadslagning på matcher.

— Vi har inte fått någon officiell bekräftelse än, vi har inte hört någonting från italienska myndigheter i nuläget, säger Howe.

— Det finns goda chanser att han ska kunna vara tillgänglig för oss mot Wolves. Vi förbereder oss som att han är redo för spel. Han reser med oss till matchen.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!