Erling Haaland fick fira på Old Trafford.
Erling Haaland fick fira på Old Trafford. - Foto: Dave Thompson/AP/TT

Haaland derbyhjälte – körde över värsta rivalen

Erling Haaland spelade huvudrollen i söndagens Manchesterderby. Norrmannen stod för två mål och en assist när hans City var överlägset United på Old Trafford. Bortalaget vann bekvämt med 3–0.

Det var ingen lång hemresa Manchester City behövde göra. Men det var säkerligen en skön sådan.

Trippelvinnaren var klasser bättre än hemmalaget och 3–0-segern var i underkant.

Den första halvleken var ändå relativt jämn. United hotade stundtals i djupled medan City som väntat förde spelet.

En straffspark gav dem en gyllene läge att ta ledningen. Detta efter att Rodri blivit fasthållen av Rasmus Højlund. En straff som såg relativt billig ut på reprisbilderna.

Icke desto mindre klev Erling Haaland fram och satte 1–0 i den 26:e minuten.

Efter halvtidspausen var det enbart ett lag på banan: Manchester City. Haaland dubblerade sin målskörd när han ostört nickade in 2–0 efter 49 minuter.

Victor Nilsson Lindelöf, vänsterback för dagen, hängde inte med.

Och Haaland skulle toppa kvällen genom att bjuda Phil Foden på ett 3–0-mål med en osjälvisk framspelning.

Segern tar City upp till tredje plats i Premier League, två poäng bakom serieledande Tottenham.

För United blir krisen allt djupare. Storlaget är inte bättre än åtta i ligan.