Elvira Öberg, Jonna Sundling, Charlotte Kalla och Hanna Öberg gör en podd tillsammans.
Elvira Öberg, Jonna Sundling, Charlotte Kalla och Hanna Öberg gör en podd tillsammans. - Foto: Christine Olsson/TT

Kalla om nya podden: "Superspännande"

Längd- och skidskyttestjärnorna Charlotte Kalla, Jonna Sundling och systrarna Hanna och Elvira Öberg ska göra en podd tillsammans. Om sina idrottsliv och tankar kring skidsporterna. Och kanske det viktigaste: Vi får prata till punkt, säger Hanna Öberg.


Kanske är det just det som skidstjärnorna saknar mest med att vara firade elitidrottare som ofta blir intervjuade – att man inte får bestämma frågorna och heller inte alltid får möjlighet att utveckla sina tankar och resonemang.

— Vi ska dela med oss av spaningar om vad som händer runt tävlingar men framför allt mellan tävlingar. Och ta upp ämnen som vi vill diskutera, säger Elvira Öberg.

— Det kan säkert bli att vi pratar om utmaningar att få i sig energi, hur våra förberedelser ser ut inför tävling och vad vi gör för att koppla av mellan tävlingar. Sånt som har med idrotten att göra, det som är vår gemensamma nämnare.

Charlotte Kalla skiljer sig från de övriga genom att hon inte längre är aktiv. Hon ser fram emot att få en närmare kontakt med Jonna Sundling igen.

— Det känns hur intressant som helst att jag får hänga med Jonna igen. Det var hon och jag som delade rum i slutet av min karriär. Elvira och Hanna känner jag bara lite grann. Jag tycker att det ska bli superspännande att dra paralleller mellan skidskytte och längdåkning. Så himla bjussigt av dem att vilja göra det här mitt under säsongen., säger Kalla.

— Givetvis kommer vi att prata om det som är i ropet. Men vi kommer också att grotta ned oss i olika ämnen i varje program. Det ska bli spännande.

Det ska släppas ett poddavsnitt i veckan och avsnitten programleds av Kjell Eriksson.

TT: Hur ska ni under tävlingssäsongen hinna med att göra ett avsnitt i veckan?

— Utmaningen blir att hitta tiden, att synka alla så att det passar, men jag tror att vi löser det på ett bra sätt. Vi har alltid några lugna dagar i veckan, när vi kommit fram till tävlingsorterna och innan tävlingarna drar i gång. Det är de dagarna som vi tänker att det ska spelas in, säger Hanna Öberg.

Skidskyttesystrarna Öberg berättar att de kanske också bjuder in gäster till sina poddprogram.

— Vi får se hur det går och vad lyssnarna vill höra, säger Elvira Öberg.

Det första avsnittet av podden, som går under namnet "Vinterpasset", sänds den 16 november.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!