Colombias anfallare Luis Díaz blev matchvinnare i segern i VM-kvalet mot Brasilien genom att göra Colombias båda mål. På läktaren satt hans pappa som nyligen var kidnappad av ELN-gerillan i några veckor. - Foto: Ricardo Mazalan/AP/TT

Frisläppt pappa i tårar – sonen sänkte Brasilien

Det blev favoritfall i VM-kvalet i Sydamerika när Colombia slog Brasilien med 2–1 och Uruguay nollade hittills obesegrade Argentina med 2–0. Matchvinnare för Colombia: Liverpoolanfallaren Luis Díaz vars nyligen kidnappade och frisläppte pappa satt på läktaren i tårar när sonen prickade in Colombias mål.

Diaz föräldrar kidnappades av ELN-gerillan i Colombia i slutet av oktober. Mamman släpptes kort därefter men pappan, Luis Manuel Díaz, satt fången till den 9 november.

Díaz gjorde sina båda mål under loppet av fyra minuter i andra halvlek, i minut 75 och 79. Då hade Brasilien varit i ledningen sedan den fjärde minuten i första halvlek, efter mål av Gabriel Martinelli, till vardags i Aston Villa.

Argentina leder fortfarande kvalgruppen för Sydamerika, före Uruguay, men hade före förlusten mot Uruguay radat upp hela fjorton segrar i rad. Senaste förlusten var mot Saudiarabien i VM i Qatar förra året.

Uruguay tog hem segern, på bortaplan i Buenos Aires, genom 1–0 i första halvlekens 41:a minut av Ronald Araujo och 2–0 genom Darwin Nuñez i den 87:e. Det närmaste Argentina kom att göra mål var ett ribbskott på frispark av Lionel Messi i början av andra halvlek.