Albin Ekdal sätter punkt för landslagskarriären mot Estland.
Albin Ekdal sätter punkt för landslagskarriären mot Estland. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Ekdal lagkapten i karriärens sista landskamp

Albin Ekdal får bära den svenska kaptensbindeln när EM-kvalet avslutas mot Estland. Landskampen blir Ekdals sista i karriären.


Förbundskapten Janne Andersson hade sällskap av Albin Ekdal på presskonferensen inför morgondagens betydelselösa EM-kvalavslutning mot Estland på Friends arena.

Andersson har gjort sitt i Blågult efter den landskampen – och samma sak gäller för Albin Ekdal. 34-åringen har fattat beslutet att han avslutar landslagskarriären.

— Det är väl ett beslut som har vuxit fram sakta men säkert den senaste tiden. Jag har hintat om det lite i media den senaste tiden, så det är väl ingen chock för er heller, säger Ekdal.

Efter 0–3-plumpen mot Azerbajdzjan tidigare i veckan handlar det för Sverige om att ta revansch på sig själva och göra en betydligt bättre insats inför hemmafansen i Solna.

I samband med matchen kommer man att hedra de två supportrar som dog vid terrordådet i Bryssel. Spelarna kommer bära sorgbindel, man kommer också hålla en tyst minut och de ska finnas två gula tröjor på planen med de drabbades namn på ryggen.

Avtackningar väntar också för Janne Andersson, assisterande förbundskapten Peter Wettergren och Albin Ekdal.

Ekdal debuterade i A-landslaget 2011. Matchen mot Estland blir hans 70:e landskamp.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!