Janne Andersson efter sin sista landskamp i söndags.
Janne Andersson efter sin sista landskamp i söndags. - Foto: Christine Olsson/TT

Andersson om framtiden: "Utesluter ingenting"

Janne Andersson lämnar "världens bästa jobb", men vet inte vad som väntar härnäst. Det hade varit roligt att få ett tränarjobb någonstans i en annan miljö, säger den avgående förbundskaptenen.


Janne Andersson kallade på onsdagen till presskonferens för att sätta punkt för sin tid som förbundskapten för det svenska herrfotbollslandslaget.

— Jag är väldigt stolt och glad över att ha fått ha det här jobbet. Men inte nöjd, då hade jag såklart velat att vi skulle vara i något mästerskap till, säger den 61-årige hallänningen.

Vad som väntar nu? Ett förbundskaptensjobb i ett annat land? En ny klubb i Sverige eller utomlands?

Janne Andersson håller alla dörrar öppna.

— Jag har ju haft världens bästa jobb så allt kan bara bli sämre, tyvärr. Jag utesluter egentligen ingenting, säger han.

— Hoppas att det kan komma något spännande projekt att hoppa på. Det hade varit roligt att få ett tränarjobb någonstans i en annan miljö.

Andersson inledde själv presskonferensen med att rabbla en del statistik från sina 7,5 år som förbundskapten. Det blev 94 landskamper – 48 segrar, 15 oavgjorda och 31 förluster.

Redan i oktober stod det klart att Sverige missar fotbolls-EM nästa sommar, den andra raka mästerskapsmissen med Janne Andersson vid rodret.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!