Madelen Janogy under onsdagens träning med damlandslaget i fotboll i Luzern, Schweiz.
Madelen Janogy under onsdagens träning med damlandslaget i fotboll i Luzern, Schweiz. - Foto: Jessica Gow/TT

Kan lämna Bajen efter guldsuccén: "Bra alternativ"

Efter gulddubbeln med Hammarby kan det vara dags för Madelen Janogy att pröva vingarna utomlands igen. Anfallsstjärnan har flera anbud på bordet. Vi går igenom alla olika alternativ, säger 28-åringen inför landslagets ödesmatch i Nations League.


Det hittills enda utlandsäventyret tog slut sommaren 2020 när sömnproblem och psykisk ohälsa fick Janogy att lämna Wolfsburg efter bara några månader i den tyska klubben.

Nu står den i dag 28-åriga anfallaren på betydligt stadigare grund, samtidigt som hon är en bättre fotbollsspelare än någonsin tidigare. Efter att ha lett Hammarby till både SM-guld och seger i svenska cupen är hon redo att flytta ut i Europa på nytt.

— Det är klart att jag har börjat fundera nu. Jag har mycket kontakt med min agent och vi går igenom alla olika alternativ och tar det på stort allvar, säger Janogy på en pressträff i Luzern inför landslagets Nations League-match borta mot Schweiz på fredag.

TT: Har du några anbud?

— Ja.

TT: Några som känns intressanta?

— Ja. Det är bra alternativ. Men det är mycket som man ska gå igenom.

Inte bara fotboll

Hammarby, där hon spelat de senaste tre åren, är fortfarande ett tänkbart alternativ nästa säsong. Janogys kontrakt med Stockholmsklubben går ut vid årsskiftet.

— Jag trivs otroligt bra i ”Bajen”, så jag kommer inte att gå bara för att gå. Då ska det vara något som verkligen känns riktigt bra och som är bättre än det jag har där.

TT: Vad behöver det vara?

— Jag ska fortsätta utvecklas. Och en bra miljö runt omkring, inte bara på fotbollsplanen. Mycket handlar om att jag vill må bra, och det är viktigt, det är inte bara fotboll, man har ett liv och en vardag utanför fotbollen också. Det är många delar som ska funka.

"Kommer ta rätt beslut"

Hammarby har också många fördelar, om hon skulle välja att stanna där. Publiken är en, spel i Champions League nästa år är en annan.

— Det vore otroligt häftigt. Jag har fått vara med på den här resan och jag kommer ihåg när jag satt på första mötet med ”Bajen” och de visade sin första plan. Då sade jag att det kändes seriöst, det fanns en plan och jag trodde på den och ville vara med. Och här sitter man tre år senare och har tagit dubbla guld. Det hade varit otroligt mäktigt att få fortsätta den resan också, med Champions League.

Madelen Janogy befinner sig helt enkelt i en skön sits, medger hon.

— Jag har varit med om mycket och om det är något som jag är bra på nu så är det att följa min magkänsla och lyssna på den. Jag känner mig verkligen inte stressad. Jag är ganska lugn i att jag kommer att ta rätt beslut.

Sverige möter Schweiz i Nations League på fredagskvällen. Seger är ett måste för att hålla OS-drömmen vid liv.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!