Sveriges Linn Blohm gör mål under måndagens match i handbolls-VM mellan Montenegro och Sverige i Scandinavium i Göteborg. Foto: Adam Ihse / TT / kod 9200
Sveriges Linn Blohm gör mål under måndagens match i handbolls-VM mellan Montenegro och Sverige i Scandinavium i Göteborg. Foto: Adam Ihse / TT / kod 9200 - Foto: Adam Ihse/TT

Blohm: "Jag behövde det här"

När det som bäst behövdes lossnade det för Linn Blohm. Den svenska linjespelaren svarade för fyra mål när Sverige rundade av mellanrundan i handbolls-VM med en klar seger mot Montenegro. Jättehärligt, säger hon efter 32–25.


I inledningen av handbolls-VM har Linn Blohm till mångt och mycket fått agera nån slags murbräcka för sina lagkamrater.

Motståndarna har legat tajt på henne inne på sexmeterslinjen och det har förvisso skapat lägen till andra svenska spelare.

Men själv har hon inte fått avsluta så mycket.

Mot Montenegro vände det.

"Lite tråkigt"

Blohm svarade för fyra av de svenska målen och var efter matchen väldigt glad över att hon nu också inte bara är någon som bana väg för andra.

— Det var jätteskönt, jag behövde det för att känna att jag är på gång, säger hon och fortsätter:

— Jag har inte fått så mycket att jobba med i de andra matcherna. Men då har våra niometersspelare tagit chansen. Så länge jag har en eller två spelare på mig har jag egentligen gjort mitt. Står de tajt på mig har jag gjort mitt jobb, men det är lite tråkigt.

I den andra halvleken trodde nog de flesta i Scandinavium att Blohm riskerade ett rött kort, efter att Jelena Despotovic gått i backen och domarna valde att gå ut till videoskärmarna för att studera situationen närmare. Blohm var dock helt lugn – och mycket riktigt fick hon rätt.

I stället för rött kort blev det två minuters utvisning för filmning för Jelena Despotovics del.

— Jag har spelat med henne i två år (i klubblaget Györi) så jag känner henne. Jag kände direkt att jag inte hade mina händer i hennes ansikte. När domarna gick ut för att kolla sade hon det till mig också, att jag nog inte rörde henne. Så det var jättebra att de kollade, säger Blohm.

Fysisk kvartsfinal

Att Blohm kom igång just nu är viktigt för Sverige. På onsdag väntar fysiska Tyskland i kvartsfinalen och då behövs hennes styrka inne på linjen.

— Tyskland är ett jättebra landslag. De har bättre spelare än vad de har presterat som landslag de senaste åren. De har väldigt bra spelare som gjort det bra i sina klubblag. Det kommer bli jättehårt, en extremt fysisk match, säger Blohm.

Försvarskuggen Anna Lagerguist tror också på en sparkande kvartsfinal.

— Vi har mött dem två gånger innan mästerskapet, så vi vet vad som funkar och vad som inte funkar. Men det kommer bli jättetufft, säger hon.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!