Emil Forsberg gör 2–1 för sitt Leipzig mot Young Boys.
Emil Forsberg gör 2–1 för sitt Leipzig mot Young Boys. - Foto: Matthias Schrader/TT/AP

Här skjuter Forsberg sitt Leipzig till seger

Vem vet, Emil Forsberg kanske spelar mot Lionel Messi någon gång nästa år. Här och nu avgör han matcher för Leipzig. Landslagsmittfältaren prickade in sitt 18:e europeiska cupmål i 2–1-segern hemma mot Young Boys.

Han har varit med bra länge nu, 32-åringen som debuterade i Europa League med Malmö FF för mer än tio år sedan. I kväll, inför hemmafansen, spelade Forsberg vad som kan ha varit hans sista match i Champions League för Leipzig.

Det beror på om det blir en övergång i vinter till New York Red Bulls, något det spekulerats friskt i på senare tid. Och när den i så fall sker.

Rappt vänsterskott

Forsberg slog till med ett rappt vänsterskott elva minuter in i andra halvlek mot Young Boys, finalen på en sex minuter kort målkavalkad.

Benjamin Sesko spräckte nollan i 51:a minuten med ett mäktigt skott upp i nättaket, men bara två minuter senare kontrade Ebrima Colley in kvitteringen för schweizarna.

Forsberg, som deklarerat att han gärna fortsätter i landslaget under vem-det-nu-blir som ny förbundskapten, byttes ut med en dryg kvart kvar.

Matchen saknade betydelse för utgången i gruppen. Leipzig var redan klart för vidare spel i Champions League tillsammans med Manchester City medan Young Boys har Europa League att se fram emot.

Hamiltons härliga debut

Manchester City gick – och det framgångsrikt – för sjätte raka segern i gruppspelet och managern Pep Guardiola gav 20-årige Micah Hamilton A-lagsdebut.

Thanks, tyckte förmodligen Hamilton – och sköt City till ledning redan efter 19 minuter borta mot Röda Stjärnan.

Snacka om drömdebut för anfallaren som nådde Champions League innan han satt sina fötter i Premier League.

Jämnårige norrmannen Oscar Bobb ökade till 2–0 efter pausen. City vann till slut med 3–2.