Det turkiska fotbollslaget Ankaragücus tidigare ordförande Faruk Koca stängs av på livstid av det turkiska fotbollsförbundet efter att han attackerat en domare på måndagen.
Det turkiska fotbollslaget Ankaragücus tidigare ordförande Faruk Koca stängs av på livstid av det turkiska fotbollsförbundet efter att han attackerat en domare på måndagen. - Foto: Abdurrahman Antakyali/AP/TT

Stängs av på livstid efter domarattack

Det turkiska fotbollslaget Ankaragücüs tidigare ordförande Faruk Koca stängs av på livstid av det turkiska fotbollsförbundet efter attacken mot en domare efter en match på måndagen.


Förbundet har också beslutat att Ankaragücü ska betala böter på två miljoner lira, motsvarande drygt 700 000 kronor, och får dessutom spela de kommande fem hemmamatcherna utan publik.

Måndagens match mellan Ankaragücu och Rizespor urartade fullständigt när Ankaragücüs ordförande Faruk Koca gick till attack mot huvuddomaren Halil Umut Meler. Koca slog bland annat till Meler i ansiktet efter att Rizespor kvitterat på tilläggstid.

Efter attacken stängdes alla turkiska fotbollsligor ned på obestämd tid men på tisdagen meddelade förbundet att de återstartar på tisdag den 19 december.

Ankaragücü har på sin hemsida meddelat att Faruk Koca avgått som ordförande. Han greps efter attacken misstänkt för brott som i Sverige skulle motsvara brottet våld mot tjänsteman. Två andra personer är också misstänkta för att ha sparkat domaren.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!