Alex Schalk, till vänster, i Urawa Reds gör mål i klubblags-VM i fredags mot Club Leon. Nu har Fifa presenterat ett utökat klubblags-VM.
Alex Schalk, till vänster, i Urawa Reds gör mål i klubblags-VM i fredags mot Club Leon. Nu har Fifa presenterat ett utökat klubblags-VM. - Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Klart för nytt klubblags-VM – 32 lag deltar

Nu är det klubbat: ett nytt klubblags-VM för herrar införs 2025 med 32 deltagande lag. Den första upplagan av turneringen spelas i USA den 15 juni-13 juli 2025.


Beslutet togs av Fifa, det internationella fotbollsförbundet, under nu pågående klubblags-VM i Saudiarabien.

Där deltar sju lag och Europas representant är Manchester City.

Spelarfacket Fifpro är, enligt Sky Sports, oroat över att spelare under säsongen 2024-25 kan tvingas spela mer än 80 matcher. Det är en ökning med tio procent av den begränsning som finns i dag.

Även klubborganisationen World League har uttryckt en oro över att spelschemat sväller ytterligare.

Av de 32 lagen kommer 12 från Europa och av dem är Chelsea, Real Madrid och Manchester City klara som de tre senaste Champions League-segrarna. Även den här säsongens CL-vinnare får en plats.

Sydamerika får 6 lag med och Afrika, Asien och Nord- och Centralamerika 4 lag vardera medan Oceanien får ett lag med. Den återstående platsen går till ett lag från arrangörslandet.

TT
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!