Kostas Tsimikas bröt helgens stormatch på Anfield.
Kostas Tsimikas bröt helgens stormatch på Anfield. - Foto: Jon Super/AP/TT

Klopp förtvivlad: "Liverpool behöver lite tur"

En tuff period med mängder av matcher. Då har Liverpool drabbats av en skadekris. Det är väldigt tufft för oss, säger lagets tränare Jürgen Klopp.


Andy Robertson, Alexis Mac Allister, Diogo Jota, Joel Matip, Stefan Bajcetic och Thiago Alcântara. Liverpool har åkt på flera tuffa skador den här säsongen och senast, i 1–1-matchen mot Arsenal, tvingades Kostas Tsimikas bryta efter att ha kolliderat med egna tränaren – Jürgen Klopp.

Bakslagen kommer i en väldigt intensiv period då Liverpool i princip spelar tre gånger i veckan. På traditionsenliga Boxing day-fotbollen på annandag jul väntar Burnley på bortaplan.

— Det är självklart väldigt tufft för oss. Man har skador då och då och vi accepterar alla, men ett brutet nyckelben är väldigt dåligt eftersom det tar så lång tid, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Tabelltvåan saknar en ordinarie vänsterback och planen är att spela Joe Gomez, som egentligen är högerback, där i stället.

— Liverpool behöver lite tur för att ta sig igenom det här. Vi vill ha Joey (Gomez) där, vi måste bara slå in honom i en bubbelplast och se till att han är redo för matcherna, säger Klopp.

TT
/
Jul
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!