Zecira Musovic är årets bästa målvakt. Arkivbild.
Zecira Musovic är årets bästa målvakt. Arkivbild. - Foto: Adam Ihse/TT

VM-hjälten årets bästa målvakt

Hon fick förtroendet mellan stolparna när Sverige tog hem VM-bronset i somras. Nu prisas Zecira Musovic som årets bästa målvakt. "Det är väldigt många år av hårt och målmedvetet arbete som ligger bakom den här utmärkelsen", säger hon till Svenska fotbollförbundet.


Det är första gången som Musovic får priset för bästa målvakt, en utmärkelse hon tar emot med glädje.

"Att utnämnas till Sveriges bästa målvakt på damsidan bland så fina kollegor är något jag känner mig otroligt stolt och ärad över", säger 27-åringen till Svenska fotbollförbundet.

Musovic spelar till vardags i Chelsea och under sommarens fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland fick hon för första gången förtroendet i ett seniormästerskap.

I åttondelsfinalen mot USA bjöd landslagsmålvakten på flertalet högklassiga räddningar, höll nollan efter ordinarie tid och förlängning och såg till att VM-åttondelsfinalen mot USA gick hela vägen till straffar.

"Det är eufori som dyker upp när jag tänker tillbaka. En match där allt hårt slit bakom kulisserna fick ett ansikte. En otrolig tacksamhet att kunna hjälpa mitt lag och göra Sverige stolta", beskriver Musovic.

På herrsidan blev det Robin Olsen som tilldelades utmärkelsen för årets bästa målvakt.

Det är åttonde året i rad som Aston Villa-målvakten kammar hem priset.

"Det blir mer och mer speciellt. Åttonde året i rad, det är otroligt speciellt. Med tanke på att jag inte spelar jättemycket i klubben och ändå får representera landslaget känns stort", säger Olsen till fotbollförbundet.

TT
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!