Jim Gottfridsson under landslagets pressträff i Ängelholm.
Jim Gottfridsson under landslagets pressträff i Ängelholm. - Foto: Johan Nilsson/TT

Gottfridsson: "Förhandlar med flera klubbar"

Flytta eller inte flytta. Det är frågan för handbollslandslagets spelmotor Jim Gottfridsson. Jag förhandlar med SG Flensburg-Handewitt, jag förhandlar även med andra klubbar, säger den EM-aktuella 31-åringen.


Jim Gottfridsson kom till tyska Flensburg redan 2013 och det nuvarande kontraktet går ut nästa sommar. Det har tisslats och tasslats om att en flytt väntar därefter, men Gottfridsson dementerar nu medieuppgifterna som strax före jul slog fast att han är helt klar för ungerska storklubben Pick Szeged.

— Det stämmer att jag förhandlar med andra klubbar och Pick Szeged är en av dem. Men det stämmer absolut inte att någonting är klart. Jag har inte fattat något beslut, säger Gottfridsson till TT i samband med landslagets pressträff i Ängelholm.

Jim Gottfridsson är en av Sveriges nyckelspelare i EM som startar nästa vecka. Arkivbild.

"Lägger på is"

Där samlades Blågult under tisdagen för att börja uppladdningen inför EM i Tyskland. Träningsmatcher mot Japan väntar på fredag (Jönköping) och söndag (Ängelholm), innan det nästa torsdag är dags för EM-premiär mot Bosnien-Hercegovina i Mannheim.

— Just nu har jag sagt till min agent att vi lägger förhandlingarna på is den här månaden, för jag vill ha fokus på landslaget. Jag behöver inte ta ett beslut i januari, det kan jag lika gärna göra i februari eller mars. Men jag har sagt att jag vill ha det klart före sommaren, säger "Gotte".

Redan under första säsongen i Flensburg-Handewitt vann klubben Champions League-titeln. Senare blev det två raka Bundesliga-titlar, 2018 och 2019. För närvarande ligger Flensburg trea i tyska ligan efter drygt halva säsongen.

"Väldigt trygga"

Efter snart elva år i samma klubb har han och familjen – fru och två barn – blivit rejält hemmastadda i norra Tyskland.

— Vi är väldigt trygga med att vi kan se oss en framtid där, så det kommer bli ett stort beslut att fatta oavsett vad det blir, säger skåningen.

Pick Szeged får från och med nästa säsong en ny tränare i Michael Apelgren (nu i Sävehof och assisterande förbundskapten för Sverige). Jonas Källman blir dessutom assisterande tränare i den ungerska klubben, som är en av flera som slåss om Gottfridssons signatur.

Att den blågula mittnian skulle krita på för någon annan Bundesligaklubb är däremot knappast aktuellt.

— Jag ska inte säga att det är omöjligt, men det skulle vara väldigt svårt att flytta inom Tyskland. SG Flensburg-Handewitt är en klubb som betyder väldigt mycket för mig. Man gör inte elva år där annars.

TT
/
Jul
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!