Cutter Gauthier. Arkivbild.
Cutter Gauthier. Arkivbild. - Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

JVM-stjärnan trejdad: nobbade Flyers

JVM-stjärnan Cutter Gauthier hann knappt hem från guldfirandet i Göteborg innan han blev bortbytt från sin NHL-klubb Philadelphia. Skälet: 19-åringen vill inte spela där.


Amerikanen, född i Skellefteå där hans pappa Sean Gauthier spelade ishockey, var med och besegrade Juniorkronorna i JVM-finalen i Göteborg – och valdes dessutom till turneringens främste forward.

Precis hemkommen kom beskedet att han, som fortfarande spelar för Boston College, trejdas från Philadelphia till Anaheim.

Skälet är att Cutter Gauthier inte vill spela för Flyers, vilket han berättade för lagledningen redan i maj i fjol, men som hölls hemligt för att ge tonåringen chansen att ändra sig.

— Vi försökte ge honom tid. Men så kände vi att vi var tvungna att ta ett beslut, säger general managern Daniel Briere till nhl.com.

I bytesaffären med Anaheim får Philadelphia i stället backen Jamie Drysdale, plus Anaheims val i andra rundan i nästa års NHL-draft.

Flyers-tränaren John Tortorella säger att om spelaren inte vill spela för Flyers så "vill vi inte ha dig".

— Jag kan inte se skillnad på honom och ett hål i väggen. Jag är inte intresserad av att prata om honom, jag pratar hellre om Jamie som kommer hit, säger Tortorella.

I Anaheim blir Gauthier lagkamrat med bland andra den svenske 19-årige talangen Leo Carlsson.

TT
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!