Chago Rodriguez Segura har varit tränare för bland andra Paolo Roberto, Dragomir Mrsic och Arkan Asaad. Bilden är från 2007.
Chago Rodriguez Segura har varit tränare för bland andra Paolo Roberto, Dragomir Mrsic och Arkan Asaad. Bilden är från 2007. - Foto: Jack Mikrut/TT

Förbundskapten utreds efter slag mot pojke

Sveriges förbundskapten i taekwondo, Chago Rodriguez Segura, utreds av svenska taekwondoförbundet sedan Aftonbladet visat en video där tränaren slår en pojke med en pinne under träning.


På videon sparkar pojken på en plastflaska som hänger ner från taket i ett snöre. Bredvid står Chago Rodriguez Segura med en vit pinne och hetsar pojken att sparka snabbare. Efter några sekunder lyfter han pinnen och slår till barnet som genast håller sig för armen där pinnen träffade.

Till Aftonbladet säger tränaren själv att det är "bara bullshit" att han skulle slå barn, men att han är stolt över sin tuffhet.

Riksidrottsförbundets tillförordnade ordförande Anna Iwarsson blir rasande när hon ser filmen.

— Det är fruktansvärt att se på. Oacceptabelt. Jag blir illa berörd. Jag lider med pojken som behandlas på sättet som visas i filmen, säger hon till tidningen.

Iwarsson säger att hon förutsätter att förbundet hanterar frågan om Rodrigues Seguras roll som förbundskapten.

— En tränare som beter sig som på filmen måste omedelbart tas bort från sina uppdrag medan en utredning tillsätts.

Svenska taekwondoförbundet bekräftar att de nu ska granska filmen och Chago Rodriguez Seguras ledarskap.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!