Milan-målvakten Mike Maignan pratar med domaren Enzo Maresca i matchen mot Udinese. Arkivbild.
Milan-målvakten Mike Maignan pratar med domaren Enzo Maresca i matchen mot Udinese. Arkivbild. - Foto: Andrea Bressanutti/AP/TT

Udinese döms till en match utan publik

Serie A-klubben Udinese får spela en match utan publik efter att lagets supportrar skrikit apljud mot Milans målvakt Mike Maignan.


Det har den italienska ligan beslutat, skriver AFP.

Udinese har stängt av en av supportrarna på livstid efter det rasistiska agerandet i lördags och man jobbar vidare med att identifiera flera som stod för det diskriminerande uppförandet.

I lördagens match tröttnade Maignan på apljuden från Udinesesupportrar och lämnade planen. Först efter att speakern uppmanat publiken att sluta med rasistiska tillmälen återupptogs matchen efter ett kortare avbrott.

Internationella fotbollsförbundets (Fifa) ordförande Gianni Infantino har reagerat på händelsen. På X, tidigare Twitter, skriver han att Fifa kan komma att besluta om hårdare straff för rasism:

"Vi måste införa automatisk förlust för laget vars supportrar har uttryckt rasistiska tillmälen och orsakat avbrott i matchen, så väl som tillträdesförbud på alla arenor i hela världen och rättsliga åtgärder mot rasister".

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!