- Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Uppgifter: Kanadaspelare åtalas i sexskandal

Kanada skakas på nytt av en hockeyskandal. Fem spelare ur JVM-guldlaget från 2018 åtalas för sexuella övergrepp, uppger tidningen Globe and Mail. Spelarna har ombetts överlämna sig själva till polisen.


Enligt Globe and Mail har de fem spelarna, som inte är namngivna, fått en tidsfrist för att överlämna sig själva till polisen.

Polisen i London, Ontario, som utreder fallet, vill inte kommentera tidningens uppgifter utan hänvisar till en pressträff den 5 februari.

Kanadensisk ishockey har under de senaste åren drabbats av en mängd sexskandaler som till slut tvingade det kanadensiska ishockeyförbundets ledning att avgå.

Händelsen från 2018 har utretts av polisen tidigare, men lagts ned utan påföljd. Den togs upp på nytt 2022 efter nya uppgifter och i december samma år uppgav polisen att det var troligt att minst fem spelare ur JVM-guldlaget 2018 gjort sig skyldiga till sexuella övergrepp.

Brottet ska ha begåtts i juni 2018.

Det kanadensiska ishockeyförbundet, som gjort en egen utredning, meddelade förra året att ingen spelare från 2018 års JVM-trupp tillåts spela för Kanadas landslag tills vidare.

Kanada besegrade Sverige i JVM-finalen 2018 i Buffalo.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!