Sara Hector stod för ännu en strålande insats när hon blev delad tvåa i tisdagens storslalom i italienska Kronplatz.
Sara Hector stod för ännu en strålande insats när hon blev delad tvåa i tisdagens storslalom i italienska Kronplatz. - Foto: Alessandro Trovati/AP/TT

Hector imponerade igen – delad tvåa

Sara Hector fortsätter att imponera i pisterna. På tisdagen tog 31-åringen ännu en pallplats, när hon slutade delad tvåa i Kronplatz storslalom.


Svenskan låg trea inför det andra åket, 68 hundradelar bakom ledande Lara Gut-Behrami, Schweiz, men med bara nio hundradelar upp till nyzeeländskan Alice Robinson.

Genom att plocka precis nio hundradelar på Robinson i det andra åket klättrade Sara Hector till andra plats – en placering som hon delade med nyzeeländskan.

Hector har haft en stigande formkurva under vintern och är nu uppe i fyra pallplatser i världscupen. Den förra storslalomen, i slovakiska Jasna för tio dagar sedan, vann hon i överlägsen stil och några dagar tidigare tog hon dessutom sin första pallplats i karriären i slalom. Dessförinnan blev hon trea i Lienz storslalom precis före årsskiftet.

Åt Lara Gut-Behrami fanns däremot inget att göra, schweiziskan var överlägsen och vann med över en sekunds marginal. I och med den imponerande segern befäster hon ledningen i storslalomcupen och närmar sig också amerikanskan Mikaela Shiffrin i totalen.

Shiffrin stod över tisdagens storslalom då hon återhämtar sig efter en allvarlig krasch i Cortina d’Ampezzos störtlopp förra veckan.

Med sin 42:a världscupseger tangerade Gut-Behrami också en svensk alpinikon: Anja Pärson.

— Det känns otroligt. Det är helt galet. Att nå dit upp är helt ofattbart, säger Lara Gut-Behrami i segerintervjun i Viaplays sändning.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!