Elias Ymer och Leo Borg på en pressträff med Davis Cup-laget i tennis inför Sveriges match mot Brasilien i Helsingborg arena. Arkivbild.
Elias Ymer och Leo Borg på en pressträff med Davis Cup-laget i tennis inför Sveriges match mot Brasilien i Helsingborg arena. Arkivbild. - Foto: Daniel Kihlström/TT

Leo Borg petas i Davis Cup – av debutant

Leo Borg får inte spela mot Brasilien. Istället får Karl Friberg, 24, göra Davis Cup-debut i den avgörande kvalmatchen. "Det är någonting man drömt om sedan man var liten", säger Friberg.


Sverige möter Brasilien i en helt avgörande kvalmatch till Davis Cup-slutspelet i tennis.

Då blir det Karl Friberg och Elias Ymer som ska spela singlarna för Sverige.

Uttagningen innebär att Leo Borg – som gjorde sin debut i Davis Cup förra året – petas från att spela i kvalmatchen i Helsingborg.

Det innebär också DC-debut för Karl Friberg.

"Det är någonting man drömt om sen man var liten, att få representera sitt land i Davis Cup. Det är klart att det är tufft motstånd vi möter, men vi har tränat på bra den här veckan och jag känner mig i bra form. Jag tror vi har bra chans att vinna", säger Friberg i ett pressmeddelande.

24-åringen, som är född i Örebro, är rankad på 364:e plats i världen. 30 placeringar över Leo Borg.

"Det var ett svårt val mellan Karl och Leo. Efter att ha kollat på veckans träningar och dagsformen blir det Karl som går in och spelar i morgon", säger Sveriges nya Davis Cup-kapten Simon Aspelin.

Spelet inleds med två singlar på fredag, och avslutas på lördagen med en dubbel och två singlar.

Karl Friberg inleder mot 119:e-rankade Thiago Monteiro i den första matchen och Elias Ymer möter 241:e-rankade Gustavo Heide i den andra.

I dubbel ställs Filip Bergevi och André Göransson mot Rafael Matos och Felipe Meligeni Alves.

Sveriges lag består av Elias Ymer, Karl Friberg, Filip Bergevi och André Göransson och Leo Borg.

Elias Ymer är Sveriges högst rankade spelare på plats 160 i världen.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!