Lionel Messi blev kvar på bänken matchen igenom under Inter Miamis träningsmatch mot ett Hongkong-lag på söndagen.
Lionel Messi blev kvar på bänken matchen igenom under Inter Miamis träningsmatch mot ett Hongkong-lag på söndagen. - Foto: Louise Delmotte/AP/TT

Messi-löftet bröts – till fansens stora ilska

Avtalet sade att Lionel Messi skulle ha spelat minst 45 minuter. Men han blev kvar på bänken hela matchen. Tiotusentals ilskna Hongkong-fans fick lämna arenan i besvikelse.


Pr-mässigt har det inte blivit någon vidare Asienturné för den argentinske fotbollsstjärnan och hans Inter Miami.

Lionel Messi har bara spelat totalt sex minuter i lagets tre matcher, där de första två spelades i Saudiarabien och den senaste ägde rum på Hong Kong Stadium.

Hongkongfansen var särskilt irriterade på att 36-åringen aldrig kom ut på planen i söndagens träningsmatch mot ett lokalt lag. Även Hongkongs idrottsminister uttrycker besvikelse – och menar att det kan ha begåtts ett avtalsbrott.

Föreslog alternativ lösning

— Ett av huvudvillkoren för vår finansiella överenskommelse med arrangören var att Messi skulle spela minst 45 minuter, säger Kevin Yeung, minister med ansvar för sport, kultur och turism.

Messi fanns med på bänken och de nära 40 000 på läktaren hade stora förhoppningar om att få se superstjärnan i spel. När så inte blev fallet sjönk humöret och flera skanderade att de ville ha pengarna tillbaka.

Kevin Yeung säger att myndighetspersonal på plats fick upprepade löften om att Lionel Messi skulle spela, och inte förrän med tio minuter kvar av matchen kom beskedet att argentinarens fotskada satte stopp.

— Vi försökte omedelbart få dem att hitta någon annan lösning, som att Messi skulle gå ut på planen för att interagera med fansen och ta emot segerpokalen. Som ni såg blev det tyvärr inte så, säger Kevin Yeung.

Inte betalat än

Nu varnar han för att arrangören kan gå miste om motsvarande över 20 miljoner kronor i tidigare utlovat stöd.

— Vi har inte betalat ut några pengar än. Vi kommer att utvärdera hur evenemanget föll och ut och därefter bestämma hur vi ska hantera sponsorskapet.

Inter Miami vann matchen med 4–1. Lagets turné avslutas på onsdag i Japan, när man möter Vissel Kobe i Tokyo.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!