Micke Leijnegard
Micke Leijnegard berättar om lönen. - Foto: SVT

Exakt så lite pengar får Micke Leijnegard för Mästarnas mästare

Micke Leijnegard är den omtyckta programledaren som år efter år dyker upp i Mästarnas mästare. Men programmet har inte direkt gett honom klirr i kassan.


Mästarnas mästare är tillbaka och i år är det ett minst sagt tävlingssuget gäng som tittarna kommer att få följa i rutan. 

Så träffade Micke Leijnegard sin 14 år yngre fru Sanna

Gänget i Mästarnas mästare 2024. Bildkälla: SVT

Med på tävlingståget är:

Anna Wijk – Innebandy 

Emma Johansson – Cykel

Jimmy Samuelsson – Brottning 

Joel Lundqvist – Ishockey

Johanna Ahlm – Handboll 

Johanna Davidsson – Äventyrare

Sebastian Larsson – Fotboll 

Tony Rickardsson – Speedway

Anja Pärson – Alpint

Programledare för 16:e säsongen i rad är Micke Leijnegard, 59, och i sedvanlig ordning hoppar han in innan både tävlingar men även under middagarna i programmet för att stöta och blöta känslor och funderingar hos deltagarna som tittarna då får lära känna bättre. 

Micke Leijnegard berättar om lönen

I samband med veckans premiär av Mästarnas mästare pratade Aftonbladet med Micke och han berättade bland annat då att han han jojo-bantar inför programmet.

Sebastian Larssons kaxiga pik mot Anja Pärson i Mästarnas mästare

– När våren kommer så är jag lite ”fläbbig”... Men då åker vi till stugan och så snickrar jag och då är man lite bättre form när man åker tillbaka, berättade han då.

Under intervjun kom de sedan in på det här med pengar. Och Micke avslöjade då att han inte tjänar så där vrålmycket på Mästarnas mästare. 

Micke Leijnegard i Mästarnas mästare. Bildkälla: SVT

– Det är minus. Jag är fastanställd och har lön på ett public service-bolag, det säger väl allt, så jag tjänar inga pengar liksom. Jag har så jag klarar mig, ibland blir det för mycket månad kvar i slutet på pengarna. Det funkar, tack och lov har jag då Sanna som är ekonomisk och smart. Innan jag träffade henne så var det ju mycket minus ibland, tack vare henne är det en tvåa, sa han och fortsatte. 

– Nej men ”Mästarnas mästare” påverkar ingenting. Jag tjänar någonstans runt 70 000 i månaden. Det är jättebra, men är man nästan 60 och jobbat som journalist sedan man var 22 så... ja, avslutade han.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!