Kylian Mbappé öppnade målskyttet för Paris SG.
Kylian Mbappé öppnade målskyttet för Paris SG. - Foto: Christophe Ena/AP/TT

Mbappé visade PSG vägen – tung smäll för Bayern

Det ryktas, spekuleras och pratas om att det är sista våren på Parc des Princes. Kylian Mbappé uppges vilja vidare i karriären. Men innan dess gör han vad han kan för att Paris SG ska nå sin ständiga strävan – den att vinna Champions League.


2–0-segern i den första åttondelsfinalen mot Real Sociedad borde räcka för att passera slutspelets första hinder, men returen i Baskien kan bli nog så svår.

Sociedad visade länge att klubben är en hård nöt att knäcka. Det behövdes en världsspelare av Mbappés kaliber för att få hål på den nuvarande spanska ligasjuan.

Mbappé fick omgående matchens första chans att bryta dödläget, men hans försök att trycka in bollen i det bortre hörnet parerades av Alex Remiro.

Precis före pausen fick Sociedads lagkapten Mikel Merino på en riktig hästspark till skott. Om bollbanan varit någon decimeter lägre hade ett fullsatt Parc des Princes bjudits på ett drömmål.

Nu slog bollen i ribbans överkant.

Visade vägen

Mbappé, juvelen i PSG, gick till slut inte att stoppa. Hans fjärde mål i Champions League den här säsongen kom efter en knapp timma. Från nära håll stötte han in ledningsmålet

Bradley Barcola, 21-åringen, ökade till 2–0 med 20 minuter kvar.

Om PSG vann någorlunda programenligt är Bayern München illa ute i sin åttondelsfinal.

På Olympiastadion i Rom hade den tyska storklubben länge det mesta av initiativet mot Lazio, men utan att få till det. Harry Kane, Leroy Sané och Leon Goretzka grämde sig över brända lägen.

Smäll för Bayern

Motgångarna kom slag i slag i andra halvlek. Dayot Upamecano fick rött kort, Lazio straff och Ciro Immobile slog in segermålet 1–0.

Bayern har vunnit Bundesliga de senaste elva åren. Frågan är om ett det blir ett dussin titlar på raken. Under Xabi Alonso gör Bayer Leverkusen en fenomenal säsong – 17 segrar och fyra oavgjorda på 21 ligamatcher – och vann lördagens toppmöte mot Bayern med klara 3–0.

Uppgifter har sipprat ut att flera tongivande spelare i Bayern är missnöjda med tränaren Thomas Tuchel.

Han får det inte lättare efter besöket i Rom.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!