Emilie Fleten, Norge, vann långloppscupen i Orsa och visar fin form inför årets Vasalopp, som norskan vann i fjol. Arkivbild.
Emilie Fleten, Norge, vann långloppscupen i Orsa och visar fin form inför årets Vasalopp, som norskan vann i fjol. Arkivbild. - Foto: Ulf Palm/TT

Norsk dominans i långloppscupen

Totalledarna dominerade när långloppscirkusen Ski Classics stannade till i Orsa. Norskan Emilie Fleten solokörde i sex mil och vann damklassen. Bland herrarna var landsmannen Kasper Stadaas starkast.


Fleten visar fin form inför Vasaloppet första söndagen i mars. Den regerande mästaren i den klassiska tävlingen utklassade alla i Ski Classics i Dalarna.

Norskan ryckte ifrån det övriga fältet omgående och solokörde de sex milen. Tiden stannade på 2.44.56 och hon var runt en och en halv minut före landsmaninnan Anikken Gjerde Alnæs.

— Jag tänkte att jag skulle gå hårt i starten. Det var skönt att komma i mål, det kändes som att jag hade varit ute länge, säger Emilie Fleten till SVT efter loppet.

Bästa svenska blev Jenny Larsson på fjärde plats. Den svenska stjärnan Ida Dahl missade återigen en tävling i långloppscupen efter att i slutet av januari drabbats av sjukdom.

Fleten har vunnit fyra av sju lopp i cupen och leder totalställningen. Svenskan Dahl ligger trea.

Även i herrklassen blev det norsk seger genom totalledaren Kasper Stadaas, som var starkast när klungan nådde den sista uppförsbacken med några hundra meter kvar till mål. Oskar Kardin blev bäste svensk på fjärde plats.

TT
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!