Los Angeles Adrian Kempe firar efter att ha gjort mål för andra gången i matchen mot Pittsburgh natten mot måndagen. - Foto: Gene J. Puskar/AP/TT

Kempe tvåmålsskytt i Los Angeles seger

Adrian Kempe gjorde båda målen när hans Los Angeles besegrade Pittsburgh med 2–1 i NHL-ishockeyn natten mot måndagen. Svensken har därmed gjort 300 poäng i karriären.

Pittsburgh, som innan matchen hade en ceremoni där den tidigare spelaren Jaromir Jagr hyllades och hans tröja hissades i taket på arenan, tog ledningen i första periodens nittonde minut.

Målskytt för Pittsburgh var, som så många gånger tidigare den här säsongen, Sidney Crosby, framspelad av svenske Erik Karlsson.

Det var Crosbys 31:a mål den här säsongen och hans tredje de senaste två matcherna. För Karlssons del innebar assisten att han nu gjort 38 poäng denna säsong och endast är en poäng ifrån att nå 800 poäng totalt under sin NHL-karriär.

Pittsburgh behöll ledningen med sitt enda mål inte bara genom hela andra perioden utan mer än halvvägs in i tredje. 13.49 in i perioden kvitterade Adrian Kempe, assisterad av Drew Doughty.

Drygt tre minuter senare slog svensken till igen och gav Los Angeles ledningen med 2–1 vilket också blev matchens slutresultat.

Målet var Adrian Kempes 19:e för säsongen och innebär att han nu kommit upp i totalt 300 poäng i NHL.