Djurgårdens Lucas Bergvall spelade med självförtroende och assisterade fram Djurgårdens första mål i svenska cupen. - Foto: Anders Wiklund/TT

Debutanter bakom Djurgårdsvinst – Bergvall sken

Vem ska göra mål för Djurgården?, var frågan efter en målsnål försäsong. Redan fem minuter in i svenska cupen-mötet med Skövde klev nyförvärvet Deniz Hümmet fram. Det blev en säker 2–0-seger för "Blåränderna".

Ett mål på fyra matcher var facit från Djurgårdens fotbollsherrars försäsong.

En dyster svit – som inte märktes av när tävlingssäsongen drog i gång mot Skövde i svenska cupen.

Nyförvärvet Deniz Hümmet gjorde sitt första mål i Djurgårdströjan redan efter fem minuter. Och det skulle bli debutanternas afton, i alla fall målmässigt.

2–0 nickades in av Djurgårdens nya mittback Miro Tehno och därefter blev det aldrig spännande på Tele2 arena.

— Vi skapar väldigt mycket lägen. Vi kan väl göra ett, två, tre, fyra mål fler, säger Samuel Leach Holm till TV4 Play efter matchen.

Lucas Bergvall, som i sommar lämnar Djurgården för Tottenham och Premier League, spelade med stort självförtroende och assisterade bland annat till 1–0-målet efter en fin löpning ner mot kortsidan.

På mittfältet saknades annars årets prestigevärvning Albin Ekdal på grund av skavanker.

Kvällens andra cupmatch mellan Luleå och Varberg blev en deppig historia för hemmalaget.

Varberg vann med 4–0 inne i Arcushallen och leder därmed sin grupp på målskillnad.

Djurgårdens Deniz Hümmet hade flera superlägen i matchen – det första satte han när han öppnade målkontot för året.