Liverpools Mohamed Salah är ett frågetecken inför ligacupfinalen mot Chelsea på Wembley. Arkivbild.
Liverpools Mohamed Salah är ett frågetecken inför ligacupfinalen mot Chelsea på Wembley. Arkivbild. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Frågetecken för Salah inför ligacupfinalen

Spelar, spelar inte? Ett skadedrabbat Liverpool har sena frågetecken för tre av sina stjärnor – däribland Mohamed Salah – inför ligacupfinalen mot Chelsea på söndag.


Salah, forwarden Darwin Núñez och mittfältaren Dominik Szoboszlai är alla osäkra på spel i finalen på Wembley.

— Vi får vänta och se när det gäller "Dom", Darwin och "Mo". Vi har dagens träning och morgondagens och sedan får vi i sista minuten se om de kan vara med, säger Liverpools assisterande tränare Pep Lijnders på en presskonferens.

Premier League-ledaren är hårt skadedrabbad även i övrigt. Målvakten Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Diogo Jota och Joel Matip finns bland namnen på en lång skadelista.

När Liverpool besegrade Luton med 4–1 i veckan saknades elva spelare.

Trots skadeläget har Liverpool vunnit fyra av de fem senaste PL-matcherna, däribland en 4–1-seger över Chelsea för drygt tre veckor sedan.

— Det handlar om att acceptera vad du har och inte oroa sig för vad du inte har, säger Lijnders.

Liverpool leder Premier League med fyra poängs marginal före Manchester City och Arsenal, med en match mer spelad, och är 25 poäng före Chelsea i tabellen.

Chelsea har dock sedan storförlusten på Anfield besegrat både Aston Villa och Crystal Palace och spelat oavgjort mot Manchester City, alla tre matcher på bortaplan.

— När det gäller Chelsea så är en bra start på en cupfinal att respektera och erkänna motståndarens styrkor. De växer och deras manager och tränarstab gör ett bra jobb. Jag tror att de slutligen har hittat sin elva, säger Lijnders enligt Evening Standard.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!