Sverige förlorade bortamatchen mot Montenegro i EM-kvalet.
Sverige förlorade bortamatchen mot Montenegro i EM-kvalet. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Klar svensk förlust i basketkvalet

Sverige förlorade den andra matchen i EM-kvalet i basket. Montenegro vann på hemmaplan i Podgorica med 95–70.

23 februari 2025: Sverige–Montenegro

De svenska basketherrarna inledde EM-kvalet med en viktig seger mot Bulgarien (84–70). Experter tror att det är just Sverige och Bulgarien som slåss om tredjeplatsen i gruppen efter Montenegro och Tyskland.

De tre bästa går till EM nästa år.

I matchen i Montenegro drog hemmalaget ifrån i den andra perioden och ledde med 50–37 i halvtid. Montenegro drygade ut ledningen med fem poäng i den tredje perioden och sju poäng i den sista.

Bulgarien besegrade Tyskland med 67–62 vilket gör tabellställningen superjämn. Alla fyra lagen står på tre poäng eftersom man får två poäng för seger och en poäng för förlust.

Barra Njie gjorde flest poäng för Sverige, 15, och Melwin Pantzar 13.

Det svenska laget har en hel del att jobba på till fortsättningen av kvalet i november.