Tony Gustavsson har anledning att vara glad. Arkivbild.
Tony Gustavsson har anledning att vara glad. Arkivbild. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Gustavssons Australien till OS – efter 10–0

Här är i alla fall en svensk som kan se fram emot OS-fotboll i sommar: Tony Gustavssons Australien säkrade OS-spel när Uzbekistan mosades med 10–0 i Melbourne.


Den svenske förbundskaptenen fick se det första målet redan innan en minut hade spelats och efter 22 minuter ledde Australien med 5–0 i den stekande hettan.

"The Matildas" hade dessutom med sig ett 3–0-övertag från det första mötet i Tasjkent, men påhejade av 54 120 åskådare fortsatte målkalaset i returen ända tills det blev tvåsiffrigt.

Australien förlorade i somras VM-bronsmatchen mot Sverige i sitt hemmamästerskap. Tony Gustavsson har därefter uppgetts vara högaktuell för att ta över det svenska herrlandslaget, men ett av hindren var att 50-åringen stod under kontrakt med Australien över OS.

Totalt nio länder av tolv är nu klara för damernas OS-fotboll, förutom Australien även Frankrike, USA, Brasilien, Colombia, Kanada, Nya Zeeland, Spanien och Japan.

I kväll spelar Tyskland och Nederländerna om den sista europeiska platsen. Vilka som får de två afrikanska OS-platserna avgörs senare i vår.

TT
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!