Red Bull-chefen Christian Horner, till vänster, i samtal med stallets trefaldige världsmästare Max Verstappen inför deltävlingen i Saudiarabien.
Red Bull-chefen Christian Horner, till vänster, i samtal med stallets trefaldige världsmästare Max Verstappen inför deltävlingen i Saudiarabien. - Foto: Darko Bandic/AP/TT

Red Bull-dramat: "Dags att dra ett streck"

Stormen mot Red Bull-chefen Christian Horner vägrar lägga sig. Inför årets andra VM-deltävling i Saudiarabien har Horner ledsnat: Jag tycker det är dags att dra ett streck och fokusera på vad som händer på banan, säger han.


Om han blir bönhörd är tveksamt.

För som nyhetsbyrån AP konstaterar: allt intressant i formel 1 händer utanför banan.

På banan är allt som vanligt. I premiären i Bahrain vann Red Bull dubbelt, de tre senaste årens världsmästare Max Verstappen utklassade konkurrenterna och var 22 sekunder före stallkompisen Sergio Perez.

"Kommer att explodera"

Inför Saudiarabiens grand prix på lördagen ligger i stället allt fokus på stallchefen Christian Horner. Drygt en vecka har gått sedan han friades i en intern utredning från anklagelser om opassande beteende mot en kvinnlig anställd.

Horner tänker inte avgå.

Men härvan växer.

Max Verstappens pappa Jos sade i en intervju med nederländska tidningar att stallet "kommer att explodera" om Horner stannar kvar.

Spekulationerna om Max Verstappens framtid har därefter tagit fart. De tre senaste årens världsmästare har kontrakt med Red Bull till 2028, men kommer han att fullfölja det? Mercedes sägs kunna vara en tänkbar destination.

— Jag är helt säker på att han blir kvar. Han har ett väldigt bra team runt sig som han har stor tilltro till. Vi har uppnått mycket tillsammans och vi tänker bygga på de framgångar vi redan har nått, sade Horner på en presskonferens i Jidda i torsdags.

"Konfidentiellt"

I torsdags kom också uppgifterna att kvinnan bakom anklagelserna stängs av från stallet. Något Horner inte ville kommentera, enligt AFP:

— Det är konfidentiellt. Jag har inte friheten att prata om det även om jag skulle vilja. Vi är alla bundna till samma restriktioner.

Hornersoppan är inte det enda som skakar F1. Enligt BBC är ordföranden i Internationella bilsportförbundet (Fia) Ben Sulayem under en intern utredning sedan två visselblåsare anklagat honom för att ha försökt påverka lopp.

Sulayem ska, enligt anklagelserna, ha försökt få Fernando Alonso bestraffad under förra årets tävling i Saudiarabien och han ska också ha försökt stoppa certifieringen av banan i Las Vegas.

Fia har bekräftat en intern utredning men inte mot vem det gäller.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!