Emil Forsberg debuterade med New York Red Bulls den 26 februari. Arkivbild.
Emil Forsberg debuterade med New York Red Bulls den 26 februari. Arkivbild. - Foto: George Walker IV/AP/TT

Forsberg spräckte målnollan i New York

Emil Forsberg gjorde natten mot söndagen sitt första mål sedan flytten till New York Red Bull i den amerikanska fotbollsligan MLS.

— Jag är glad att vi vann, säger svensken till lagets hemsida efter matchen.

Forsberg gjorde premiär i målprotokollet genom att, i spöregnet, sätta en straff i den 30:e minuten i matchen mot Dallas som hemmalaget New York vann med 2–1.

Den 32-årige svenske landslagsmittfältaren spelade också fram till New Yorks andra mål som gjordes av Lewis Morgan i andra halvlek.

— Det var inte vår bästa match i andra halvlek. Men vi stod upp och krigade för varandra och den här typen av vinster behöver du ta hur de än kommer.

Emil Forsberg kom till MLS och New York från Leipzig i tyska Bundesliga vid årsskiftet och spelade sin första match i den amerikanska ligan den 26 februari.

På de tre matcher som New York hittills spelat den här säsongen har det blivit två vinster och en oavgjord. Det är den bästa starten för laget på fyra år.