Anna-Karin Heijdenberg. Arkivbild.
Anna-Karin Heijdenberg. Arkivbild. - Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

Heijdenbergs fullträff – "Nu är jag äntligen här"

Anna-Karin Heijdenberg brände av ett brett leende och knöt näven när hon kom i mål. Anna-Karin... vem? Den svenska skidskytten som tog chansen när hon fick den. Jag har hela säsongen sett fram emot att få tävla i världscupen. Nu är jag äntligen här, säger hon till SVT.


23-åringen från Östersund fick äntligen debutera i världscupen i Holmenkollen nyligen och visa vad hon kan. Det var länge svårt med tanke på den långa rehabiliteringstiden efter en axeloperation.

Skidskyttarna avrundar säsongens världscup med ett besök i Canmore, Kanada, i dagarna. Heijdenberg sköt fullt och åkte så pass snabbt att det räckte för att slå sig in bland topp-20 i hennes blott fjärde start.

Heijdenberg slutade på 15:e plats, 53,7 sekunder bakom Lisa Vittozzi, italienskan som vann sprinten över 7,5 km.

Placeringen var karriärens främsta placering hittills. Med andra ord var det inte det minsta konstigt att Heijdenberg bjöd på glädjeyttringar vid målgången.

— Det känns jättebra, jag är jättenöjd med vad jag lyckades göra i dag. Jag var väldigt nervös innan, säger hon till SVT.

Bästa svenska? Hanna Öberg, som kom femma efter felfritt skytte.

— Jag är supernöjd med skyttet. Åkningen var kanske inte på min absolut högsta nivå. Jag tycker att jag är bestämd i vad jag gör på skjutvallen. Det var skönt att få till det, säger hon till SVT.

Norskan Ingrid Landmark Tandrevold, slagen av bland andra Anna-Karin Heijdenberg, vann sprintcupen.

Jaktstart väntar på fredagen.

TT
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!