Rodrigo Muniz sänkte Tottenham med sina två mål.
Rodrigo Muniz sänkte Tottenham med sina två mål. - Foto: Adam Davy/AP/TT

Tottenham nollat i Londonderbyt

Tottenham åkte på en rejäl smäll när de föll borta mot stadsrivalen Fulham med hela 3–0. Därmed tappade laget viktiga poäng i jakten på Champions League-platserna nästa säsong.

Dejan Kulusevski fick chansen från start när hans “Spurs” gästade Fulham på Craven Cottage i London.

Men svensken hade, likt hela bortalaget, en tuff dag på jobbet.

I slutet av den första halvleken åkte Tottenham på en kalldusch när Rodrigo Muniz gav Fulham ledningen. Och i den andra halvleken skulle det bara bli värre.

Fulham var effektiva när de fick läget, och fick maximal utdelning. Bara några minuter in i den andra halvleken utökade hemmalaget till 2-0 genom Sasa Lukic, och efter en dryg timmes spel gjorde Muniz mål på nytt, när han vräkte sig fram på en lös boll och satte dit slutresultatet 3–0 för hemmalaget.

Kan tappa CL-platsen

Förlusten för "Spurs" innebär tre tappade poäng som kan visa sig bli avgörande för huruvida de får spela Champions League-fotboll eller inte nästa säsong.

Vid vinst hade laget klivit förbi Aston Villa i tabellen, som efter 28 omgångar ligger på fjärde plats vilket garanterar spel i CL. Femteplatsen kan komma att räcka ifall Premier League tilldelas ytterligare en plats, men det beror på hur de engelska lagen presterar i Europaspelet och blir klart senare under våren.

Newcastle föll i FA-cupen

En annan svensk som hade det tungt på lördagen var Alexander Isak. Hans Newcastle föll mot Manchester City med 0–2 i kvartsfinalen av FA-cupen.

Bernardo Silva gav hemmalaget ledningen tidigt i den första halvleken, och utökade efter en dryg halvtimme sin målskörd när han fastställde slutresultatet 2–0.

Alexander Isak spelade hela matchen, och Emil Krafth fick hoppa in i matchminut 83.

Vinsten innebär att Manchester City är det andra laget att avancera till semifinal i den anrika och inhemska FA-cupen. Sedan tidigare är även Championshiplaget Coventry City vidare, efter en galen vändning på tilläggstid mot PL-motståndet Wolves.