Chris Simon firar efter att ha gjort mål för New York Rangers, 2004. Arkivbild.
Chris Simon firar efter att ha gjort mål för New York Rangers, 2004. Arkivbild. - Foto: Ed Betz/AP/TT

NHL-stjärnan Chris Simon död – blev 52 år gammal

Chris Simon, Peter Forsbergs tidigare lagkamrat i NHL, är död. Den tidigare NHL-stjärnan, känd för många slagsmål och långa avstängningar, blev 52 år gammal.


"Han var en riktigt bra hockeyspelare som kunde göra mål, hade en viktig roll i omklädningsrummet och var den första som stod upp och försvarade sina lagkamrater", säger Colorados ordförande och tidigare lagkamrat Joe Sakic i ett uttalande.

Chris Simon var respekterad och publikfavorit, även om han ibland gick över gränsen. NHL stängde av honom åtta gånger, totalt 65 matcher.

2007, när han spelade för New York Islanders, stängdes han av i 30 matcher, efter att ha stämplat Pittsburghs Jarkko Ruutu med sin skridsko över benet. Säsongen innan stängdes han av i 25 matcher för att ha svingat sin klubba som ett svärd mot Rangers Ryan Hollweg.

Under sin karriär slogs han mer än 100 gånger och fick 1 824 straffminuter.

"För att vara en stor tuff spelare var han också en väldigt snäll, omtänksam individ som alltid var respektfull och tacksam för råd", säger den tidigare agenten Larry Kelly i ett sms till AP.

Chris Simon död 

Chris Simon ledde Colorado till seger i Stanley Cup 1996 tillsammans med Peter Forsberg och nådde final i slutspelet med Washington 1998 och Calgary 2004.

Han avled på måndagskvällen i sin hemstad Wawa, Ontario. Dödsorsaken är okänd.

Chris Simon slogs mer än 100 gånger under sin NHL-karriär. Arkivbild.
TT
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!