Djurgården vann mot Björklöven.
Djurgården vann mot Björklöven. - Foto: Christine Olsson/TT

Djurgården vann rysare – mål i sista sekunden

Endast 0,4 sekunder återstod av den första förlängningsperioden. Då slog Linus Klasen till och avgjorde för Djurgården fram till 4–3. Därmed kopplar Stockholmslaget greppet om kvartsfinalserien mot Björklöven i det hockeyallsvenska slutspelet.

Det blev en svängig match på Hovet där Björklöven fick en drömstart med ett ledningsmål genom Fredric Weigel redan efter 23 sekunder. Scott Pooley utökade sedan till 2–0 innan Ludvig Rensfeldt reducerade och Kevin Karlsson kvitterade.

Björklöven tog sedan ledningen ånyo innan Djurgården ännu en gång kvitterade.

Matchen gick därefter till en förlängning vars första period såg ut att bli mållös. Men med ynka 0,4 sekunder kvar fick Djurgården en omställning där Marcus Krüger serverade pucken till Linus Klasen som satte avgörande 4–3.

Efter videogranskning stod det klart att målet skedde innan perioden hann ta slut. Därmed leder Djurgården med 2–0 i matcher när serien nu vänder till Umeå.

— Skönt att få de här 8 000 att lyfta taket. Magiskt, säger Klasen till TV4 Play.

Dramatiskt blev det även i kvartsfinalen mellan Södertälje och Karlskoga. I den andra övertidsperioden, efter nästan 100 minuters ishockey totalt, satte Eskild Bakke Olsen 3–2. Karlskoga leder matchserien med 2–0.