Erling Haaland mötte norsk media inför landskampen mot Tjeckien.
Erling Haaland mötte norsk media inför landskampen mot Tjeckien. - Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Haalands kritik: "Kvaliteten sjunker"

Toppfotbollens täta matchande kritiseras av en av dess största stjärnor. Problemet är inte att spela matcherna, men kvaliteten sjunker, säger Erling Braut Haaland enligt NTB.


Den norska superstjärnan mötte på torsdagen media på en presskonferens med landslaget för första gången sedan september 2022. Då fick han frågor om det täta matchandet i toppfotbollen, inte minst i engelska Premier League där Haaland spelar.

— Det är individuellt hur mycket varje individ tål, vissa tolererar mindre. Jag måste bara följa matchprogrammet. Det är som det är, säger Manchester City-anfallaren.

Han fortsätter:

— Problemet är inte att spela matcherna, men kvaliteten sjunker.

Anfallaren är nu borta från Manchester en period. I stället för att fokusera på Premier League, Champions League och FA-cupen – blir det träningslandskamper mot Tjeckien och Slovakien för Haaland och hans Norge.

— Jag tycker om att spela i landslaget. Men det är annorlunda att möta Arsenal nästa helg jämfört med Tjeckien på hemmaplan. Jag ska inte att ljuga, det är stor skillnad. Men vad gör man? Det är så många matcher som möjligt i kalendern. Det verkar vara målet, säger Haaland enligt norska tidningen VG.

Norge möter Tjeckien på fredagskvällen och Slovakien på tisdag.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!