Supportrar protesterar mot VAR-teknologin i norsk fotboll under en match mellan Vålerenga och Stabæk nyligen. Arkivbild.
Supportrar protesterar mot VAR-teknologin i norsk fotboll under en match mellan Vålerenga och Stabæk nyligen. Arkivbild. - Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Efter kritiken – VAR ska förbättras i Norge

Den norska elitfotbollen är delad i två läger – för eller emot VAR. Nu lovar Norges fotbollsförbund (NFF) att systemet med videobedömning ska förbättras kommande säsong.


Kameror ska placeras bakom målet och i år ska minimiantalet ökas från fem till sex kameror på matcher i högsta herrserien. Ett annat grepp är att VAR-bilder ska kunna visas på storbildsskärm på arenorna.

— Vi upplever att det här kan bidra till en bättre förståelse och mer information om vad som faktiskt värderas (i en situation), säger Knut Kristvang, projektledare för VAR-satsningen på NFF.

I supporterled har det riktats kraftig kritik mot VAR i Norge och sex klubbar i högstaligan – bland annat Rosenborg och Bodø/Glimt – har klubbat igenom motioner att de ska arbeta för att VAR tas bort. Samtidigt har åtta klubbar röstat för fortsatt användning av VAR-teknologin i norsk elitfotboll.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!