Leksand vann den första kvartsfinalen mot Frölunda.
Leksand vann den första kvartsfinalen mot Frölunda. - Foto: Adam Ihse/TT

Veronneau föll – och sköt segermålet

Det var inte det snyggaste målet. Men desto viktigare. Max Veronneau ramlade framåt, men lyckades på något vis sätta 2–1 till Leksand i första SM-kvarten mot Frölunda. Det blir inga snygga mål i den här typen av matcher, säger han.


Det tog över tre och en halv period att skilja Frölunda och Leksand åt, i en tät slutspelsmatch där målvakterna storspelade och försvarsspelet dominerade.

Men när Leksand lyckades bita sig fast i Frölundas zon med 7–8 minuter kvar av den första förlängningsperioden satt till slut segerpucken.

Rätt slumpartat, medger Max Veronneau.

— Det var lite tur. Jag tror inte att någon kan göra särskilt snygga mål i den här typen av match, säger han med ett brett leende.

Det var en tilltrasslad situation framför Frölundas mål, där kanadensaren med en Frölundaspelare i ryggen tappade balansen och ramlade framåt.

Men i fallet lyckades han också få klubben på pucken och vispa in den i målet bakom Lasse Johansson.

— Jag försökte bara få den på mål och det blev ett bättre skott än jag hade trott faktiskt. Jag gav bara allt jag hade, säger han.

Nio raka

Målet innebar 2–1 till Leksand och ledning med 1–0 i matcher inför nästa match, också den i Göteborg, på söndag.

Segern innebär dessutom att Leksand nu vunnit nio raka matcher.

— Det kunde gått åt vilket håll som helst i dag. Det var inte så många skott, ungefär 20, så en rätt defensiv match, säger Max Veronneau.

— Men vi är en bra grupp som gillar att spela för varandra, man vill lyckas för de andra killarna. En svit på nio matcher är rätt härligt, så det är bara att fortsätta så här.

"Inga kommentarer"

Leksand fick återbud från lagkaptenen Patrik Zackrisson på grund av sjukdom bara några timmar inför matchen. I första perioden skadade sig dessutom Marek Hrivik.

Om de kan vara med på söndag eller ej återstår att se. Leksandstränaren Challe Berglund vill inte gå in på detaljer.

— Inga kommentarer, säger han.

Max Veronneau är dock inte orolig.

— Jag hoppas så klart att de kan spela. Men vi har en bred trupp med fyra starka kedjor, så kan vi bara fortsätta att spela bra kan det bli bra, säger han.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!