Filippa Angeldahl blev inbytt när Manchester City slog Manchester United. Arkivbild. - Foto: Samuel Steén/TT

Angeldahl inbytt i Citys derbyvinst

Filippa Angeldahls Manchester City tog under lördagen emot stadsrivalen Manchester United i ett hett derby på Etihad Stadium.

Svenskan inledde matchen på bänken, men blev inbytt i matchminut 83 för att kontrollera lagets 3–1-ledning. Senast hon spelade för Manchesterlaget var den 16 februari när hon blev inbytt mot Chelsea.

Innan dess hade de ljusblåa tagit en bekväm ledning, när Jessica Park öppnade sitt målkonto i klubben. Mittfältaren gjorde både 1–0 och 2–0 i den första halvleken.

City drog sedan ifrån ytterligare när Khadija "Bunny" Shaw satte dit 3–0 efter bara 32 sekunder av den andra halvleken. Målet var inte bara jamaicanskans 17:e mål för säsongen, utan även hennes 68:e totalt i klubben. Därmed kan hon numera titulera sig som bäste målskytt i klubbens historia på damsidan.

Manchester City höll undan och vann till slut med 3–1.

Vinsten innebär att laget kliver upp i topp av WSL, med en match mer spelad än tvåan Chelsea.