Brynäs är klart för semifinal. Arkivbild.
Brynäs är klart för semifinal. Arkivbild. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Favorittippade Brynäs vidare till HA-semifinal

Brynäs är klart för semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet efter att ha slagit Nybro Vikings med 2–1. Gävlelaget tog hem kvartsfinalserien i fyra raka matcher.

Med 0–3 i matcher mot storfavoriten Brynäs var uppförsbacken brant för Nybro Vikings inför lördagens drabbning. Och efter bara 52 sekunder blev den ännu lite brantare.

Tyler Kelleher gav Brynäs en tidig ledning när han snyggt satte dit 1–0. Därefter stod sig uddamålsledningen ett bra tag innan stjärnan Johan Larsson kunde sätta dit 2–0.

Kontakt via reducering

Med dryga minuten kvar fick Nybro kontakt igen via en reducering, men hemmalaget lyckades inte nå fram hela vägen.

Brynäs vann till slut matchen med 2–1 och slog därmed ut nykomlingen Nybro i fyra raka matcher.

Brynäs är första lag att säkra en semifinalplats i slutspelet.

— Det är fyra jämna matcher rakt igenom. Det jag är mest nöjd med är att vi behåller tålamodet hela tiden. Vi spelar en rak och enkel hockey. Jag är nöjd med hur vi genomför de här fyra matcherna, för Nybro är bra, säger Brynäs tränare Niklas Gällstedt till TV4.

Drama i Dalarna

I Dalarna bjöd Mora och AIK på en riktig thriller. Efter full tid var ställningen 3–3 och matchen gick till förlängning. Den första förlängningsperioden slutade mållös och först i slutskedet av den andra, den femte perioden totalt sett, kunde hemmalaget avgöra genom Ludvig Levinsson.

— En sjuk lättnad, man har inte mycket energi kvar nu, säger han till TV4.

Efter avgörandet utbröt ett stort slagsmål på isen, där nästan samtliga spelare deltog.

I och med segern kvitterade Mora till 2–2 i matchserien.