Frölunda tog revansch mot Leksand och kvitterar matchserien till 1–1
Frölunda tog revansch mot Leksand och kvitterar matchserien till 1–1 - Foto: Adam Ihse/TT

Max Friberg: "Räknar med att avgöra i match sju"

Frölunda har kvitterat matchserien mot Leksand efter 4–2 i den andra kvartsfinalen. Lagkaptenen Max Friberg förbereder sig för ett långdraget drama. Vi räknar med att avgöra sent, som här i dag, i match sju, säger han till TV4 Play.


Efter en förlust i förlängningen i den första kvartsfinalmatchen mot Leksand var Frölunda ute efter revansch i Scandinavium.

När Mikael Ruohomaa fick tid, plats och lite flyt med studsen såg han till att Frölunda fick just revansch. Eller ja, först skulle några svettiga slutminuter klaras av och Linus Nässen skulle skjuta in 4–2 i tomt Leksands mål med 15 sekunder kvar. Sedan var 1–1 i matcher ett faktum.

— Jag tycker vi har ett utmärkt läge. Hade vi fått de här förutsättningarna efter två matcher i Scandinavium så skulle vi definitivt tagit dem på förhand, säger Leksands tränare Charles Berglund i TV4:s sändning.

Men han konstaterar ändå:

— Fast det hade ju smakat bättre med 2–0 i matcher.

Max Friberg får resonera kring hur viktig dagens kvittering kan bli för den fortsatta matchserien:

— Det är klart det är skönt att få med sig en seger här men vi räknar med att det ser ut så här i flera matcher. Vi räknar med att avgöra sent, som här i dag, i match sju, säger han.

Efter två matcher i Scandinavium i Göteborg fortsätter nu matchserien hos Leksand i Dalarna.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!