Nathan MacKinnon blev under söndagen historisk. Arkivbild.
Nathan MacKinnon blev under söndagen historisk. Arkivbild. - Foto: Noah K. Murray/AP/TT

NHL-stjärnan historisk i galna comebacken

Pittsburgh gick mot en komfortabel seger i söndagens NHL-omgång.

Laget ledde med 4–0 mot Colorado en dryg kvart in i den andra perioden. Men sen vaknade hemmalaget, minst sagt, till liv.

Efter två perioder var ställningen 2–4, och efter tre hade laget kvitterat och gjort 4–4.

Comebacken skulle fullbordas när Jonathan Drouin satte dit det avgörande 5–4-målet för Colorado i förlängning.

En av frontfigurerna till comebacken var lagets storstjärna, Nathan MacKinnon.

Efter att ha gjort ett mål och två assist i matchen har han nu gjort poäng i samtliga av laget 34 hemmamatcher den här säsongen. En svit som bara Wayne Gretzky kan toppa med sina 40 hemmamatcher med poäng säsongen 1988–89.

Kanadensaren har också gjort både mål och assist i 18 raka matcher, något som han och Gretzky är ensamma om att lyckas med någonsin.

Totalt har MacKinnon stått för 122 poäng (44+78) på 71 matcher den här säsongen. Bara Tampa Bays Nikita Kutjerov är bättre med sina 123.