Alexander Isak.
Alexander Isak. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Isak inför kvällen: "Finns ingen osäkerhet"

Ovan men inte osäker – och övertygad om att det det lossnar med tiden. Alexander Isak var en av många som underpresterade i 2–5-smällen mot Portugal. Nu tror han på snar bättring.


— Resultatet var så klart inte bra, men när vi analyserat matchen mer noggrant ser vi mycket som vi gör bra. Det är det vi måste göra mera av. Jag tror att vi har större möjligheter än mot ett lag som Portugal, säger Isak.

Albanien väntar i årets första hemmalandskamp i kväll. Det rör sig visserligen om en EM-nation i Tyskland i sommar men Albanien är inte i närheten av Portugals kaliber.

Därför tror Isak att det finns goda förutsättningar för en givande kväll på Friends arena.

— Det är en ny möjlighet att utveckla det vi har påbörjat. Förhoppningsvis har vi kommit längre i vårt arbete och kan visa det. Det är lättare att analysera och utvärdera när man har spelat en match.

I en ovan roll

Isak, van att spela centralt och längst fram i anfallslinjen i klubblaget Newcastle, fick ta ett steg tillbaka i nye förbundskaptenen Jon Dahl Tomassons taktiska disposition – Viktor Gyökeres var ensam på topp – i torsdags.

Han påpekar att den rollen skiljer sig från den han har under Eddie Howe i klubblaget.

— Ganska mycket. Där spelar jag ren "nia". Självklart kan jag falla tillbaka där också, men jag är den högsta punkten (i anfallet). Senast mot Portugal var jag inte det, säger han och fortsätter:

— Jag tror inte att det är en fastställd roll som jag har blivit tilldelad utan han kommer att testa spelare på olika positioner. Det är när tävlingsmatcherna börjar som spelet ska sitta och då får vi se hur laget ser ut.

Hur jobbar Dahl Tomasson med spelarna på ett individuellt plan?

— Han vill mer att alla är engagerade och kommunicerar med varandra som ett lag på möten och på planen, än att det sker individuellt. Många är involverade och vill delta och det är så man lär sig bäst.

"Finns ingen osäkerhet"

Det är inte så att han kommer till dig och pratar om vad han vill att du gör?

— Jo, självklart. Man har sådana konversationer också där man pratar om olika situationer som uppstår på planen och hur han vill att man tänker. Jag har ingen specifik situation som kommer upp i mitt huvud nu, men det sker sådana konversationer.

Känner du någon form av osäkerhet i allt det nya eller handlar det mest om ovana?

— Det finns ingen osäkerhet, mer lite ovana att göra vissa saker, säger Alexander Isak.

Landskampen mot Albanien har avspark klockan 19.00.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!